Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. További információt erről Adatkezelési tájékoztatónkban talál.
Menü

Kölyök kutyák táplálása - hogyan etessem a kölyökkutyám?

Kölyök kutyák táplálása - hogyan etessem a kölyökkutyám?

Kiskutyád etetéséről csakis az elválasztást követően beszélhetünk. Akár örökbe fogadod, akár tenyésztőtől vásárolod, a kiskutyádnak elválasztva kell megérkeznie hozzád: ez azt jelenti, hogy már nem az anyja tejével táplálkozik, hanem szilárd ételeket kezd el fogyasztani. 

Milyen tápot válasszak a kiskutyámnak?

 

A kölykök speciális táplálkozási igényekkel rendelkeznek, és nyilvánvalóan ezek az igények is változnak a kutya méretétől függően. A kiskutyák valójában általában gyorsabb anyagcserével rendelkeznek, ezért súlyukhoz képest nagyobb energiabevitelre van szükségük. Általában kétszer annyi zsírt és két és félszer több fehérjét igényelnek, mint a felnőtt kutyák. Nagyon fontos, hogy ezek mellett megfelelő mennyiségű rost, vitamin és ásványi anyag is a szervezetükbe jusson. A megfelelő növekedéshez és a hosszantartó, egészséges élethez elengedhetetlen, hogy megfelelően legyen táplálva a kölyök kutya. Ezért nem szabad felnőtt kutyáknak szánt étellel, táppal etetni a kölyköket.

 

 

A kölyök kutya etetése - szokások egy életen át

 

Az egészséges felnőtt kutya útja kölyökkorban kezdődik. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kölyökkorban szerzett szokások, melyekhez hozzátartoznak az étkezési szokás is, felnőtt korban is velük maradnak. A jó szokások kialakításához célszerű a kölyökkutya ízlését megismerni első körben. 

 

Ismerd meg a kölyökkutyád ízlését!

 

Jó ötletnek tűnhet 12 kiló táp megvétele, de ha kiskutyádnak nem ízlik, akkor csak magadnak okozol stresszt és kellemetlenségeket egy válogatósabb kutya esetén. Vegyél inkább kisebb kiszerelésű, 2 kilós Alleva tápot, több fajta ízben, hogy megtudd, milyen ízeket preferál a kiskutyád. A kutyák táplálása alapvetően nem kulináris élmény, de vitathatatlan, hogy vannak ízek, melyeket a kutyák jobban szeretnek.

 

A fő kérdés: alacsony gabonatartalmú vagy gabonamentes terméket válassz? 

 

Az összetevők tekintetében célszerű, ha állatorvosod tanácsait fogadod meg. 

Amennyiben alacsony gabonatartalmú termékek fogyasztását javasolja, válaszd a teljes kiőrlésű gabonával készülteket, melynek glikémiás indexe nagyon alacsony, így szőrös társad folyamatos energiaszintet kap, mely a növekedését is elősegíti. 

 

A kölyökkutyák etetése során elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a megfelelő vitaminokat, antioxidánsokat, különösen a csontok és az izmok fejlődése során, segítik a létfontosságú szövetek működését és az ízületek támogatását.

 

Összefoglalás

Kérd ki az állatorvosod véleményét, melyik Alleva tápot ajánlja, és a kölyök kutya korának, és várható súlyának megfelelő mennyiségű tápot adj neki, az etetési táblázatot figyelembe véve!

Keresés