Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. További információt erről Adatkezelési tájékoztatónkban talál.
Menü

Számos minőségi ellenőrzés

 

A Diusa Pet termékekhez kiválasztott fehérjeforrásoknak nagyon szigorú minőségellenőrzéseken és elemzéseken kell átesniük. Beszállítóinkat nagy gondossággal azok közül választjuk ki, akik folyamatosan a legjobb és legegységesebb minőségű alapanyagokat képesek garantálni; emellett minden állati eredetű összetevő – friss és dehidrált csirke, kacsa, hal, bárány és szarvas – többszöri alapos elemzésen esik át. Az összetevőket mikrobiológiai tesztekkel vizsgáljuk frissességre és biztonságosságra, megvizsgáljuk azokat a szennyezőanyagok esetleges jelenlétére, meghatározzuk tápértéküket és emészthetőségüket, valamint részletes elemzéssel megállapítjuk teljes aminosav-összetételüket, ami megfelel a fehérjéket felépítő „téglák” minőségének. Ez az a legfontosabb paraméter, amely egy fehérjeforrás teljes értékűségét tükrözi.

A fehérjeforrásokkal azonos fontosságú lipidforrások ugyanilyen szigorú ellenőrzésen esnek át: a természetes antioxidánsokkal tartósított halolaj és csirkezsír frissességét (az oxidáció és a savasság fokát) értékeljük, emellett részletes elemzéssel meghatározzuk azok esszenciális zsírsav tartalmát – e zsírsavak a lipideket alkotó „építőkövek”. E vizsgálatok célja a nélkülözhetetlen omega-6 és omega-3 zsírsavak közötti lehető legoptimálisabb arány biztosítása.

A tápszemcsék kialakításához nélkülözhetetlen szénhidrátforrások ugyanilyen szigorú ellenőrzéseken esnek át. A szennyezőanyagok jelenlétére irányuló szigorú elemzés mellett e kulcsfontosságú összetevőket a bennük lévő keményítő – az energiát raktározó anyag – emészthetősége alapján választjuk ki. Annak alapján, hogy megemésztődésük során felszabadulnak-e belőlük egyszerű cukrok (például glükóz), a keményítők két kategóriába sorolhatók: a magas, illetve az alacsony glikémiás indexszel (vércukorszint-emelő képességgel) rendelkező keményítők csoportjába. A Diusa Pet létfenntartó termékeihez szigorúan csak alacsony glikémiás indexű keményítőforrásokat választ (természetes úton tisztított borsókeményítőt, édesburgonyát és egész szemű gabonákat), a Care [Gondozó] terméksor egyes termékeihez pedig kitűnően emészthető keményítőforrásokat (rizst és fehér húsú burgonyát), mivel ez utóbbiak esetében a cél a lehető legrövidebb időn belüli energiabiztosítás a táplálkozási szükséglet biztosítása érdekében.

Tartalomhoz tartozó címkék: Diusa Pet

Keresés